James Murphy, BAT: Abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului, una dintre cele mai mari oportunități de sănătate publică

James Murphy, BAT: Abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului, una dintre cele mai mari oportunități de sănătate publică
Publicat: 02/06/2024, 08:00
Actualizat: 02/06/2024, 12:41

Se acordă o atenție din ce în ce mai sporită reglementărilor privind fumatul și vapatul în întreaga lume, iar în acest context este momentul să adoptăm acțiuni care să realizeze obiectivele globale de reducere a incidenței fumatului. Este nevoie de un consens global cu privire la cea mai eficientă abordare pentru a genera schimbări susținute și de durată în comportamentul consumatorilor prin abordarea de reducere a efectelor asociate fumatului pentru realizarea acestei viziuni, a declarat într-un interviu recent James Murphy, Director pentru Știință și Cercetare în cadrul BAT, una dintre cele mai mari companii globale din acest sector.

În prezent abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului este una dintre cele mai mari oportunități de sănătate publică, reprezentând o cale pentru ca sute de milioane de fumători care altfel nu ar renunța la fumat să treacă de la produsele consumate prin arderea tutunului la alternative fără fum.

Țările care au recunoscut oportunitatea pe care o reprezintă abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului și care au adoptat politici de susținere în acest sens au înregistrat un succes remarcabil în ceea ce privește reducerea ratei fumatului. SUA, Marea Britanie și Japonia înregistrează în prezent cele mai scăzute rate istorice ale fumatului, în timp ce Suedia este pe cale să se declare în acest an ca fiind prima țară nefumătoare- având sub 5% din populație care fumează zilnic – cu 16 ani înaintea obiectivului UE stabilit pentru 2040.  Renunțarea la fumat a suedezilor a coincis cu utilizarea produsului numit „snus”, care se comercializează acolo sub forma unor pliculețe cu nicotină pentru uz oral.

“Aceste transformări remarcabile au fost determinate de acceptarea pe scară largă a abordării de reducere a riscurilor din partea celor care elaborează politicile publice, a autorităților de reglementare, a oficialilor din domeniul sănătății și a consumatorilor de pe aceste piețe, permițând și încurajând fumătorii să treacă de la produsele consumate prin arderea tutunului, cum ar fi țigările, la produse pentru vapat, pliculețe cu nicotină pentru uz oral și produse din tutun încălzit sau din plante. Accesibilitatea pe scară largă a produselor care nu ard este esențială pentru succesul abordării de reducere a riscurilor,” a declarat Directorul pentru Știință și Cercetare BAT.

În plus, succesul global al abordării de reducere a riscurilor depinde și de corectarea de către guverne și autorități de reglementare a percepțiilor greșite care persistă în ceea ce privește produsele care nu implică ardere, spre deosebire de țigări, subliniază James Murphy.

“Sunt necesare eforturi mai mari pentru a contracara aceste percepții greșite – un lucru pe care BAT încearcă să îl abordeze. În postura de cea mai mare companie producătoare de produse pentru vapat din lume și din poziția de lider în categoria produselor fără ardere, ne angajăm să producem mărci inovatoare susținute de știință de clasă mondială și de standarde de siguranță și calitate a produselor de top din industrie. Abordarea noastră de reducere a riscurilor se bazează pe un număr tot mai mare de cercetări și pe o abordare bazată pe dovezi solide, care susțin convingerea noastră cu privire la profilul de risc redus al acestor produse în comparație cu fumatul, care a fost acceptată de multe instituții internaționale de sănătate publică. Publicăm cercetările noastre științifice pentru a spori înțelegerea abordării de reducere a riscurilor și pentru a crește gradul de conștientizare a părților interesate,” subliniază reprezentantul BAT.

Articol susținut de BAT

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Mihaela Botezatu a răbufnit la nici o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Eu...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Cum va fi influențat războiul după ce SUA au permis Ucrainei să atace Rusia cu...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
O tânără de 22 de ani care urma să fie eutanasiată s-a răzgândit cu câteva...
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru...
Divorț surprinzător în showbiz! Vedeta pe care ai văzut-o la PRO TV într-un serial celebrul...
Ce înseamnă dacă mori în vis? Răspunsul experților în somnologie
Cine este tatăl adolescentului de 15 ani care a ieşit cu Lamborghiniul pe străzi
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
A apărut o nouă teorie în cazul morții lui Vladimir Shklyarov! Balerinul rus ar fi...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Noul Mitsubishi Outlander, acum și în România. Prezentarea noului SUV japonez – VIDEO
Ciolacu, Grindeanu si Simonis s-au plimbat in străinătate în avioane private, închiriate de firma Nordis....
Alimentul MINUNE cu beneficii DUBLE! Protejează creierul și scade colesterolul
Permis de conducere doar după 26 de ani pentru bărbați. Reguli mai stricte pe șoferii...
Schimbări importante în Codul Muncii. Informațiile care trebuie să ajungă la toți angajații
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Motivul pentru care Culiță Sterp și Daniela Iliescu au făcut nunta fără invitați. Soția artistului...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Mamele surogat, interzise în Italia. Ce riscă cei care încalcă legea?